ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 τευχ.45

Ποιοτικά και υγιεινά κοτόπουλα με ελληνική υπογραφή κατακτούν την εγχώρια και διεθνή αγορά


24 δισεκατομμύρια είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός κοτόπουλου και επομένως αντιστοιχούν 4 για κάθε άνθρωπο, γεγονός που αντανακλά το πόσο σημαντική είναι η κότα για την διατροφή του ανθρώπου. Η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο είναι η Κίνα και ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Ινδονησία, η Βραζιλία και η Ινδία, ενώ σημαντική βιομηχανία πουλερικών υπάρχει και στην Τουρκία, τη Ρωσία και τη Γαλλία. Η κότα είναι ένα εξημερωμένο, οικόσιτο πτηνό. Ελεύθερη στη φύση μπορεί να ζήσει για πέντε έως ένδεκα έτη, ανάλογα με τη ράτσα της. Σε εμπορική εντατική αναπαραγωγή κρέατος, ένα κοτόπουλο ζει γενικά μόνο για έξι εβδομάδες πριν σφαγεί. Το κοτόπουλο κατανάλωσης κρέατος βιολογικής εκτροφής θα θανατωθεί συνήθως σε περίπου 14 εβδομάδες. Οι κότες ορνιθοτροφείου μπορούν να παράγουν τουλάχιστον 300 αυγά ετησίως.

Η θρεπτική αξία του κοτόπουλου

Το κρέας των κοτόπουλων είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα, δηλαδή τα απαραίτητα δομικά υλικά για τη λειτουργία των κυττάρων. Έχει υψηλή διατροφική αξία και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με περιττές θερμίδες λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά. Επίσης είναι φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και δεν αυξάνει τη χοληστερίνη. Μια μικρή μερίδα κοτόπουλου εξασφαλίζει μέχρι και το 30% της απαιτούμενης καθημερινής ποσότητας ψευδαργύρου καθώς και το 10-20% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός. Αποτελεί καλή πηγή φωσφόρου και πολύ καλή πηγή νιασίνης, Βιταμίνης Β6 και σεληνίου. Ενδεικτικά τα 100 γραμμάρια κοτόπουλου περιέχουν: -Θερμίδες:166 kcal               -Πρωτεΐνες: 31,9 gr  –Λίπος: 3,4 gr  - Χοληστερίνη: 68 mg   - Ασβέστιο: 11mg – Σίδηρος: 1,3 mg –Νάτριο: 64 mg.

Ανθεί η ελληνική παραγωγή

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας κοτόπουλου και λιγότερες αλλά εξίσου αξιόλογες που ανήκουν στον κλάδο της βιολογικής πτηνοτροφίας. Το περιοδικό MEAT PLACE θέλοντας να αναδείξει τις προσπάθειες των παραγωγών και να παρουσιάσει την ελληνική πτηνοτροφία και εμπορία κοτόπουλου επικοινώνησε με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στη χώρα μας και παραθέτει τα στοιχεία που συγκέντρωσε και αφορούν την ιστορική διαδρομή τους, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους καθώς και την εκτίμηση και πρόβλεψή τους για την περαιτέρω πορεία της αγοράς κοτόπουλου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοτόπουλα που κερδίζουν εντυπώσεις και βραβεία!

Είναι η μεγαλύτερη πτηνοτροφική επιχείρηση στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 1958 και αποτελείται από 500 μέλη – πτηνοτρόφους, οι οποίοι εκτρέφουν 400.000 κότες αναπαραγωγής και 30.000.000 κοτόπουλα το χρόνο. Η Πίνδος είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, δύο εκκολαπτήρια, τρία εργοστάσια ζωοτροφών, δύο πτηνοσφαγεία, μονάδα παραγωγής έτοιμων προϊόντων κοτόπουλου και μονάδα παραγωγής οργανοχουμικού λιπάσματος. Παράγει 40.000.000 αυγά εκκόλαψης, 55.000 τόνους κρέας κοτόπουλου, 130.000 τόνους ζωοτροφές, 2.000 τόνους οργανοχουμικό λίπασμα και 1.000 τόνους έτοιμα ψημένα προϊόντα. Μέσα από το δίκτυο των 15 υποκαταστημάτων διακινεί τα δικά της προϊόντα καθώς και τα προϊόντα άλλων εταιρειών. Απασχολεί 700 εργαζόμενους και το 2013 είχε κύκλο εργασιών 180 εκ. ευρώ. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την προσφορά της στον αγροσυνεταιριστικό τομέα. Τα κοτόπουλα ‘’Πίνδος’’ είναι τα μοναδικά που εκτρέφονται αποκλειστικά στον ορεινό όγκο του νομού Ιωαννίνων, σε άριστο περιβάλλον και ιδανικές συνθήκες εκτροφής. Οι παραγωγοί της ‘’Πίνδου’’ λειτουργούν ως ομάδα παραγωγών ακολουθώντας κοινούς κανόνες παραγωγής και ολοκληρωμένη διαχείριση από το αυγό έως την σφαγή του κοπαδιού. Οι κτηνίατροι και οι γεωπόνοι της επιχείρησης ελέγχουν καθημερινά την υγεία των κοτόπουλων. Οι τροφές είναι πιστοποιημένες από τον AGROCERT για 100% φυτική προέλευση και επεξεργάζονται στο εργοστάσιο ζωοτροφών, όπου χρησιμοποιείται ο μηχανισμός EX PANDER για την αποστείρωση τους στους 100 βαθμούς. Σε συνεργασία με πανεπιστήμια καθώς και με πιστοποιητικά ποιότητας ISO 22000 2005 διασφαλίζεται η υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων. Όλα φέρουν σήμανση ελέγχου όπου αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και λήξης και ο αριθμός Ρ6 του πτηνοσφαγείου. Επίσης βραβεύονται με Χρυσά μετάλλια σε όποιο διαγωνισμό κι αν συμμετέχουν, όπως έγινε και στην 2η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων στην έκθεση MEAT DAYS 2013. Η ‘’Πίνδος’’ παράγει συνεχώς νέα προϊόντα και πρόσφατα δημιούργησε τα χωριάτικα λουκάνικα και την κοτόπιτα.

 ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΤΕΡΕ – ΚΑΤΣΙΓΑΡΑΚΗΣ

Κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής εκτροφής 90 – 100 ημερών

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1996 από τον Μίλτο Κατσιγαράκη και η έδρα της βρίσκεται στο χωριό Ντερές Κυδωνίας στα Χανιά της Κρήτης. Παράγει χωριάτικα κοτόπουλα των οποίων η εκτροφή δεν διαρκεί 35 – 40 μέρες, όπως συνήθως, αλλά 90 – 100 μέρες και μεγαλώνουν σε φυσικό περιβάλλον και με αργή διαδικασία. Μετά τις 60 μέρες τρέφονται με καλαμπόκι και πίτουρο. Τα κοτόπουλα είναι ελευθέρας βοσκής. Τα προϊόντα προωθούνται σε όλους τους νομούς της Κρήτης και πλέον η εταιρεία έχει ξεκινήσει συνεργασία και με κρεοπωλεία της Αθήνας. Όπως μας είπε ο κ. Κατσιγαράκης η φετινή χρονιά για το χωριάτικο κοτόπουλο δεν ήταν καλή σε αντίθεση  με την περσινή και αυτό συνέβη λόγω της οικονομικής κρίσης. Το χωριάτικο κοτόπουλο προορίζεται κυρίως για σούπες αλλά και για κοκκινιστό.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

Ποιότητα και γεύση στο κοτόπουλο από το 1966  

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας με σεβασμό στην παράδοση και σημείο αναφοράς την αγάπη για την ελληνική οικογένεια, παράγει καθημερινά και ‘’τοποθετεί’’ στο τραπέζι της μια ανεκτίμητη διατροφική αξία, βασικό στοιχείο της περίφημης μεσογειακής διατροφής. Με αναλλοίωτη έως σήμερα αυτή την αξία έχει φτάσει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κοτόπουλου στην Ελλάδα. Η δυναμική της εξέλιξη και πορεία της εταιρείας στηρίχτηκε τόσο στις σταθερές αξίες της, όσο και στη συνεχή βελτίωση που επεδίωκε να πετυχαίνει. Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί, μελετά, ενημερώνεται και προσαρμόζεται με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις. Με πιστοποίηση ποιότητας (ISO 9001) για όλα τα στάδια παραγωγής και σύστημα διασφάλισης υγιεινής (ISO 22000). Κοτόπουλα που τρέφονται με φυτικές τροφές και ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη γεύση τους. Κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της γραμμής παραγωγής του Συνεταιρισμού είναι η αερόψυξη τριών σταδίων. Μέσω της διαδικασίας αυτής επιτυγχάνεται η διασφάλιση της άριστης ποιότητας των προϊόντων και η αύξηση της διατηρησιμότητάς τους. Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, το κοτόπουλο είναι μία από τις καλύτερες τροφές. Με χαμηλή εμπορική τιμή, αλλά υψηλή διατροφική αξία, είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες παγκοσμίως.

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ MIMIKOS

Ολόφρεσκα, ασφαλή και υγιεινά προϊόντα

Τα κοτόπουλα MIMIKOS παράγονται και διακινούνται από την Hellenic Quality Foods (HQF) που εξαγόρασε την ΑΦΟΙ ΜΙΜΙΚΟΥ ΑΕ το 1999 από την ΑΤΕ στην οποία είχε περιέλθει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Με την εξαγορά ξεκίνησε μια τεράστια επένδυση σε υλικοτεχνική υποδομή με επιστέγασμα την κατασκευή του νέου πτηνοσφαγείου και μονάδας τεμαχισμού και τυποποίησης που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και ενσωμάτωσε τεχνολογίες πρωτοποριακές στην Ελλάδα. Το ιδιόκτητο δίκτυο διανομής εγγυάται πως τα προϊόντα φτάνουν σε κάθε σημείο της Ηπειρωτικής Ελλάδας και στην Κρήτη μέσα σε 24 ώρες από την σφαγή τους με άριστα και απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες συντήρησης. Τα κοτόπουλα MIMIKOS  είναι μεγαλωμένα με ειδική πτηνοτροφική εκτροφή με 100% φυτικές τροφές, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και τα πρώτα που πιστοποιήθηκαν γι’ αυτό   από τον AGROCERT. Τα κοτόπουλα MIMIKOS είναι η μάρκα με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε αξία στο συσκευασμένο κοτόπουλο στην Ελλάδα. Κυκλοφορούν μόνο συσκευασμένα για να διατηρούν ανέπαφα και χωρίς τον κίνδυνο επιμολύνσεων όλα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Παράλληλα επειδή είναι 100% αερόψυκτα διασφαλίζουν ότι δε θα υπάρχουν επιμολύνσεις κατά τη διαδικασία της ψύξης και παράλληλα δεν έχουν κατακρατημένο νερό, το οποίο αλλοιώνει το βάρος τους και αποτελεί υπόβαθρο για την ανάπτυξη μικροβιακού φορτίου. Με τη νέα πρωτοποριακή τους συσκευασία με προστατευτική ατμόσφαιρα μπορούν να εγγυηθούν στον καταναλωτή περισσότερη φρεσκάδα μέχρι την ημερομηνία λήξης, μεγαλύτερη ασφάλεια για το προϊόν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αφού αεροστεγώς σφραγισμένα μέσα στη συσκευασία τους έχουν διάρκεια ζωής 11 ημέρες από την ημερομηνία σφαγής τους. <<Η κίνηση της αγοράς των κοτόπουλων θεωρούμε πως θα είναι αυξητική μέσα στα επόμενα χρόνια. Το κρέας τους έχει υψηλή διατροφική αξία, μαγειρεύεται εύκολα και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι οικονομικά προσιτό σε όλους>>.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:nikospan78@gmail.com

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ