ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΜΕ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά για 5-6 ατομα :



1 ½  - 2 κιλά κότσι κομμένο σε χοντρές φέτες

2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη

3 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

1 κλαράκι κανέλλα

1 κλαράκι θυμάρι

2-3 κόκκους μπαχάρι

1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού

1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας

½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 ½ νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί

1 κουταλιά σούπας πελτέ

αλάτι

 

Τρόπος παρασκευής:

  Ρίχνετε σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια από το κρέας λίγα-λίγα και απ’όλες  τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.

Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου, τα φέρνετε μια βόλτα και στη συνέχεια ξαναβάζετε όλο το κρέας μέσα στην κατσαρόλα.

Μπαχαρικά

Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, την κανέλλα, το θυμάρι, το μπαχάρι και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού.

Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά περίπου.

Σβήνετε με το λευκό κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κρέας για μια ώρα.

Σάλτσα με μανιτάρια

Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα μανιτάρια και τον χυμό ντομάτας, αλατίζετε, ανακατεύετε. Συνεχίζετε το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι για τουλάχιστον μια ώρα ακόμη και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίχνετε στο φαγητό το φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ