ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ

Υλικά:


Βρασμένα αμπελόφυλλα

1 φλιτζάνι ρύζι

1 κιλό κιμά

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια χλωρά ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι αγγουράκι ψιλοκομμένο (χόρτο-πρασινάδαα)

Λάδι

Πελτέ

2 αυγά

Αλάτι –πιπέρι

Για το αυγολέμονο: 2 αυγά

Τρόπος παρασκευής:

  Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα λαχανικά και 1 κουταλιά σούπας κιμά. Ρίχνουμε πού ελάχιστο πελτέ στο τηγάνι ίσα ίσα για να πάρουν ένα χρώμα. Μόλις τελειώσουμε το σοτάρισμα τα σβήνουμε και περιμένουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα υλικά μαζί. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα μαζί. Απλώνουμε τα αμπελόφυλλα στον πάγκο της κουζίνας μας και βάζουμε περίπου μισή κουταλιά σούπας ζύμη και τα τυλίγουμε όπως τυλίγουμε ένα πούρο. Τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα χωρίς κενό μεταξύ τους. Αν έχετε φόβο, ότι θα σας ανοίξουν κατά τη διάρκεια που βράζουν καλό είναι να βάλουμε ένα πιάτο επάνω ανάποδα. Ρίχνουμε νεράκι ίσα για να σκεπαστούν και τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Για το αυγολέμονο, χτυπάμε πολύ καλά το ασπράδι πρώτα, ρίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους και όταν ενωθούν ρίχνουμε το λεμόνι. Παίρνουμε από την κατσαρόλα ζωμό και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο μας. Μόλις ετοιμάσουμε το αυγολέμονο, βάζουμε την κατσαρόλα να πάρει μία βράση φωτιά.

Εκτύπωση