ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά:


1 κιλό κολοκυθάκια για γεμιστά

½ κιλό κιμά

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια χλωρά ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι μάραθο

1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

1 φλιτζάνι ρύζι

Λάδι πιπεριάς

Πελτέ

 

Τρόπος παρασκευής:

  Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα λαχανικά και 1 κουταλιά σούπας κιμά. Βάζουμε πολύ ελάχιστο πελτέ ντομάτας, ίσα ίσα για να πάρει χρώμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το ρύζι και το κιμά μέχρι να ενωθούν. Από πριν έχουμε αδειάσει τα κολοκύθια μας προσεκτικά και μόλις ενωθούν τα υλικά της γέμισης αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κολοκύθια. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα γεμιστά πλέον κολοκύθια ομοιόμορφα χωρίς κενά μεταξύ τους. Ρίχνουμε νερό ίσα για να σκεπαστούν και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

 Αυγολέμονο: χτυπάμε πολύ καλά το ασπράδι ρίχνοντας σιγά σιγά τους κρόκους. Μετά ρίχνουμε το λεμόνι και τέλος το ζωμό από την κατσαρόλα. Μόλις ετοιμάσουμε το αυγολέμονο, βάζουμε το φαγητό πάνω στη φωτιά ίσα να πάρει μια βράση.

Εκτύπωση