ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά:


Για 6 άτομα:

1 κιλό και 280 γραμμ. κρέας βοδινό ψαχνό

1 κιλό και 280 γραμμ.  κρεμμυδάκια μικρά (ισομεγέθη)

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι – μισό κεφάλι σκόρδο

1/3 ή 1/2 φλιτζανιού ξύδι (ζήτημα γούστου)

1 κουταλιά μπελτές ή 640 γραμμ. ώριμες ντομάτες

2 φύλλα δάφνης

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

αλάτι, πιπέρι, ανάλογο νερό.


Τρόπος παρασκευής:

Γίνετε κατά 2 τρόπους:

  1) Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε τεμάχια μικρά (σαν αυγό) και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί, δηλαδή τα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και πλυμένα, το σκόρδο (ολόκληρα τα δόντια), τη ντομάτα, το ξύδι, το λάδι, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι χοντρό ολόκληρο και τόσο νερό, ώστε να σκεπαστούν καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, τη βάζουμε στη φωτιά και αφού πάρει βράσει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει 2-3 ώρες χωρίς να ανοίξουμε το σκέπασμα, ούτε να το ανακατέψουμε. Πρέπει να πιεί όλο το ζουμί του και να μείνει μόνο με το λάδι.

 2) Κόβουμε το κρέας σε μικρά τεμάχια, το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το τηγανίζουμε καλά. Το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τα τηγανίζουμε. Τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε το φαγητό, και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά και να μείνει πάλι με το λάδι του.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ