ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

  Υλικά:


 
8-10 μελιτζάνες

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη

½ φλιτζάνι τσαγιού κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο

1- 2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ σφικτή

½ φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη

320 γραμ. κιμάς

480 γραμ. ώριμες ντομάτες

1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαιδανός

αλάτι, πιπέρι.

 

Τρόπος παρασκευής:

Παίρνετε μέτριες μελιτζάνες, τις καθαρίζετε, τις πλένετε και τις σχίζετε σε 2 κατά μήκος. Με ένα κουταλάκι, ξύνετε το εσωτερικό τους, να βγει η ψίχα, αφήνοντας από κάθε άκρη ένα δάχτυλο περίπου, ώστε η σκαμμένη μελιτζάνα να μοιάζει με σκαφίτσα. Μια μια τη ρίχνετε σε τηγάνι με λάδι να τηγανιστεί, χωρίς να καεί και τη τοποθετείτε σε ταψάκι. Αφού τηγανιστούν όλες, βάζετε το βούτυρο του τηγανιού (το στραγγίζετε) σε καθαρή κατσαρόλα και ρίχνετε τον κιμά και τα κρεμμύδια να καβουρδιστούν. Ανακατεύετε τον κιμά να ξεσβωλιάσει και προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, αλάτι, πιπέρι και τον μαιδανό. Αφήνετε να σιγοβράσει και να πιεί το ζουμί του. Γεμίζετε κάθε μελιτζάνα με κιμά, σκεπάζετε τον κιμά με μπεσαμέλ, τον πασπαλίζετε με τυρί, κατόπιν με φρυγανιά, ραντίζετε την επιφάνεια κάθε μελιτζάνας με λιωμένο βούτυρο και τις ψήνετε επί 15-20 λεπτά να ροδίσουν.

 

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να βάλετε ο ταψί βούτυρο, γιατί οι μελιτζάνες είναι τηγανισμένες και γιατί από τη γέμιση θα χυθεί οπωσδήποτε λίγη σάλτσα.


 

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ