ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Υλικά:


1 κιλό και 280 γραμμ. Κολοκυθάκια

1 κιλό και 280 γραμμ. Πατάτες

1 κιλό και 280 γραμμ. Μελιτζάνες

640 γραμμ. Κιμά μοσχάρι

640 γραμμ. Ώριμες ντομάτες ή 1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας

1 κρεμμύδι

160 γραμμ. Κεφαλοτύρι

2 αυγά

Φρυγανιά κοπανισμένη

Αλάτι-πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

 

Τρόπος παρασκευής:

Τηγανίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ετοιμάζουμε τον κιμά ως εξής: βάζουμε σε κατσαρόλς το βούτυρο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τον κιμά να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες ή την πάστα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε. Σε ε ένα βουτυρωμένο στρώνουμε μια στρώση πατάτες, μια στρώσει κιμά στο οποίο έχουμε ρίξει τη μισή φρυγανιά και το μισό κεφαλοτύρι. Επάνω τοποθετούμε μια στρώσει μελιτζάνες, πάλι λίγο κιμά και τέλος τα κολοκυθάκια. Σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ.  Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τυρί και φρυγανιά. Ψήνουμε το φαγητό 30-40 λεπτά σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσει.  
 

Υλικά:

6 κουταλιές φυτίνη

7-8 κουταλιές αλεύρι

4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα

2 κρόκοι αυγών αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

   Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί καλά. Έχουμε στο μεταξύ βάλει το γάλα να κάψει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, στο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προςθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, αλάτι, πιπέρι.

Εκτύπωση