ΝΟΥΑ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ

Υλικά:


2 κιλά περίπου νουά μοσχαριού

¼ φλιτζανιού τσαγιού φυτίνη

1 πακετάκι φρέσκο βούτυρο

2 λεμόνια,

αλάτι,

πιπέρι


Τρόπος παρασκευής:

  Παίρνετε το νουά, το δένετε με λευκό σπάγκο το πλένετε και το αλατοπιπερόνετε. Βάζετε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τη φυτίνη και αφού πάρουν βράσει, τοποθετείτε προσεχτικά το νουά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει. Από καιρό σε καιρό, προσθέτετε και λίγο ζεστό νερό. Όταν κοντεύει να βράση (μετά 2 ώρες περίπου), προσθέτετε το χυμό των λεμονιών και το φρέσκο βούτυρο και όταν το φαγητό πιεί όλο το ζουμί του και αρχίζει να τσιτσιρίζει, κουνάτε την κατσαρόλα σιγά σιγά, για να καβουρδιστεί το κρέας πολύ ελαφρά και να πάρει η σάλτσα του  ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Αφήνετε να πιεί σχεδόν όλη του την σάλτσα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, βγάζετε το νουά σε στενόμακρη πιατέλα και αφήνετε να κρυώσει. Αφαιρείτε τους σπάγκους και κόβετε σε λεπτές φέτες. Γαρνίρετε την πιατέλα με 2 φουντίτσες μαιδανό, λίγες φέτες ντομάτας, πατζαριών ή καρότων, για χρώμα και παρουσιάζετε στους καλεσμένους σας. Γίνετε νοστιμότατο και πολύ τρυφερό, κόβεται εύκολα και είναι πολύ ευπαρουσίαστο.

Εκτύπωση