ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΜΟΣΧΑΡΙ Ή ΒΟΔΙΝΟ ΡΟΣΜΠΙΦ

Υλικά:


1280-1920 γραμμ. κρέας ψαχνό

2/3 -1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

1 ποτηράκι κρασί λευκό

1 κρεμμύδι μέτριο

5-6 δόντια σκόρδο

1 960 γραμμ. ντομάτες ώριμες ή 2 κουταλιές πάστα

αλάτι, πιπέρι, νερό.


Τρόπος παρασκευής:

Δένουμε το κρέας με λευκό σπάγκο, το πλένουμε, το τρυπάμε σε διάφορα μέρη και βάζουμε στις τρύπες από ένα δόντι σκόρδο βουτηγμένο σε αλατοπίπερο. Αλατοπιπερόνουμε. Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει, τοποθετούμε το κρέας και το κοκκινίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Πριν κοκκινιστή τελείως, ρίχνουμε και το κρεμμύδι ολόκληρο να καβουρδιστεί και αυτό. Προσθέτουμε τότε λίγο λίγο το κρασί και εν συνέχεια τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό ή την πάστα λιωμένη σε 2 ποτήρια νερό, λίγο νερό ακόμη (1 φλιτζάνι). Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφού αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει, προσθέτοντας πότε πότε λίγο ζεστό νερό. Όταν βράση και μείνει με μία πηκτή σχεδόν σάλτσα (το κρεμμύδι θα έχει λιώσει) βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα, το αφήνουμε να μισοκρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το ξανά βάζουμε στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και όταν πρόκειται να σερβιριστεί τοποθετούνται οι φέτες σε σειρά επάνω στην πιατέλα και περιλούονται με λίγη σάλτσα. Η υπόλοιπη σάλτσα θα χρησιμοποιηθεί για τα μακαρόνια, με τα οποία πρέπει να συνοδεύετε πάντοτε το ροσμπίφ.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ