ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Υλικά:


Μοσχαρίσια μπριζόλα ή σπαλομπριζόλα

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο σκόρδο

Αλάτι – πιπέρι


Τρόπος παρασκευής:

  Τη μοσχαρίσια μπριζόλα δε τη πλένουμε. Αλείφουμε σε αντιπολιτικό τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο, βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ροδέλες και απλώνουμε όμορφα τις μπριζόλες μας. Η θερμοκρασία απαραίτητα στη μέση από τη αρχή μέχρι τέλος. Δίνουμε την ευκαιρία στη μπριζόλα να βράσει με τους χυμούς της για να γίνει πολύ εύγεστη στα 20 λεπτά περίπου τη γαρνίρουμε και την αφήνουμε αλλα΄15  λεπτά. Μην πάρει ροδοκόκκινο χρώμα, η μοσχαρίσια όταν αρχίζει να χρωματίζει είναι έτοιμη και ζουμερή. Αν θέλετε σβήνετε με μισό ποτήρι ροζ ή άσπρο κρασί. Σερβίρετε με λεμονόλαδο στο πιάτο σας. Το αλάτι και το πιπέρι καλό είναι να το ρίξετε στο τέλος.

Εκτύπωση