ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΙΑ


Υ Λ Ι Κ Α

500 γραμ. Μοσχάρι νουά

1 κιλό Αντίδια

3 Κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλλες

1 μικρό Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 φλ.τσαγ. Άνιθο ψιλοκομμένο

1 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο

Αλάτι και Πιπέρι

2 Αυγά

Χυμό από 2 Λεμόνια

1 κουτ.σουπ. κοφτή Κορν Φλάουερ

 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Κόβω τις ρίζες και πλένω καλά τα αντίδια.

Τα ζεματάω σε μπόλικο βραστό νερό, για 5'.

Τα βγάζω με την τρυπητή κουτάλα στο στραγγιστήρι.

Κρατώ 1 λίτρο από το νερό που έβρασαν και το σουρώνω από τουλπάνι (δεν είχα πρόχειρο και το πέρασα από φίλτρο του καφέ, με υπομονή).

Στη χύτρα ταχύτητας ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω τα κρεμμύδια. Σε τρία λεπτά ρίχνω και τον άνιθο και σωτάρω 2' ακόμη.

Βάζω και το κρέας και συνεχίζω ανακατεύοντας μέχρι να ασπρίσει η επιφάνεια του.

Ρίχνω το ΜΙΣΟ λίτρο από το νερό που κράτησα (είναι ζεστό ακόμη) και καλύπτεται το κρέας.

Κλείνω την χύτρα και σιγοβράζω για 30'.

Εκτονώνω την χύτρα και βάζω τα αντίδια. Συμπληρώνω από το υπόλοιπο νερό (το θέλω ζουμερό). Αλατοπιπερώνω.   Ξανακλείνω και βράζω 3', από το σφύριγμα της βαλβίδας.

Ετοιμάζω και το αυγολέμονο με τον απλό τρόπο, ρίχνω το νισεστέ διαλυμένο σε λίγο νερό και παίρνω με προσοχή ζουμί από το φαγητό και ρίχνω λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν είναι έτοιμο το αυγολέμονο το αδειάζω στην κατσαρόλα , ρίχνοντας και το σχετικό μαγικό φιλί στον αέρα.....

Εκτύπωση