Παστίτσιο Φιλιατρών

Υλικά  

Προετοιμασία

 

·       Μακαρόνια

Υλικά   :

1 πακέτο μακαρόνια Νο2

Νερό

Αλάτι

1κ βούτυρο

1 ασπράδι

 

Εκτέλεση  :

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 9-10 λεπτά. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια , χτυπάμε 1 ασπράδι και ανακατεύουμε με αυτό τα μακαρόνια καθώς και 1κ σούπας βούτυρο.

Είναι έτοιμα για το ταψί .

 

·       Κιμάς

Υλικά :

1 κιλό μοσχάρι κιμά

1κ σούπας βούτυρο

Λάδι

Μοσχοκάρυδο

1 μέτριο (σε μέγεθος) κρεμμύδι

2 γαρύφαλλα

Αλάτι

Πιπέρι

Μισό ξύλο κανέλλας

1κ σούπας πελτέ

 

Εκτέλεση :

Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο στη κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε ,επίσης , τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα , όπως και τα μπαχαρικά μας. Τέλος , ρίχνουμε το ανάλογο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά περίπου.   

 

·       Μπεσαμέλ

Υλικά :

1κ μισό κουτί ΝΟΥΝΟΥ

6 ποτήρια νερό

12κ σούπας φυτίνη

12κ σούπας αλεύρι αλλατίνη

Μοσχοκάρυδο

7 κρόκους

1 ασπράδι

 

Εκτέλεση :

Λιώνουμε τη φυτίνη στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας σιγά σιγά με μία ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να ομοιογενοποιείται το μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα. Μόλις γίνει η κρέμα μας , ρευστή ,την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο-ασπράδι-κρόκους ανακατεύοντας.

 

 Ένωση

Σε ένα μεγάλο ταψί αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε το ταψί με φρυγανιά. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια στα οποία έχουμε βάλει και την απαραίτητη μυζύθρα. Κάνουμε μια στρώση με τον μισό κιμά.

 Άλλη μια στρώση με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ρίχνουμε και τον υπόλοιπο κιμά.

Τέλος η μπεσαμέλ. Βάζουμε πάνω από τη μπεσαμέλ ελάχιστο λιωμένο βούτυρο ή λάδι για ωραίο χρώμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οCκαι ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου .

Εκτύπωση