ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Ντολμαδάκια Φιλιατρινά

Για 75 κομμάτια:


Υλικά:

1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μισό χοιρινό – μισό μοσχάρι)

4 ποτήρια ρύζι καρολίνα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 Δυόσμο ψιλοκομμένο

 Μάραδο ψιλοκομμένο

 Αγγουρίτσα ψιλοκομμένη (χόρτο)

 Λάδι

1 αυγό

 Λάπατα

 Πελτέ

 

Εκτέλεση:

Ζεματίζουμε τα λάπατα σε βρασμένο νερό , ίσα να πάρουν μια βράση και τα βγάζουμε προσεκτικά να μην χαλάσουν.

Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ,εκτός από το πελτέ , και τα ζυμώνουμε .

Στον πάγκο της κουζίνας μας απλώνουμε τα λάπατα. Παίρνουμε περίπου μισή κουταλιά της σούπας ζύμη και τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας , όπως τα πούρα .

Εφόσον έχουμε τελειώσει το τύλιγμα , βάζουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι στην κατσαρόλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια ομοιόμορφα. Αν θέλουμε λίγο χρώμα , βάζουμε λίγο πελτέ. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου.

·       Αυγολέμονο

Υλικά:

3 αυγά

2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πολύ καλά το ασπράδι. Προσθέτουμε έναν έναν το κρόκο και τέλος το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε λίγο λίγο το ζωμό και το προσθέτουμε όλο μαζί. Βάζουμε στο τέλος την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ