Chilli Con Carne με τον Jack Daniel's Hot Pepper Barbecue Sauce
Υλικά για 6-8 άτομα
Υλικα:
1/2 μπουκάλιJack Daniel's® Hot Pepper Steak Sauce
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1kg άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
2x400g κουτιά ψιλοκομμένες ντομάτες
πολτό ντομάτας 3 κουταλιές της σούπας
3 κ.γ.αποξηραμένα νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κύβος βοδινό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ζάχαρη 1 κ.γ.
2x400g μπορεί κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
1 κόκκινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια κομμενη ένα εκατοστό σε κύβους
1 μεγάλο μάτσο φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα
Για να εξυπηρετήσει: ρύζι μπασματι
Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να
μαλάκωσουν. Προσθέστε φρέσκα τσίλι ή μπούκοβο, κύμινο, κόλιανδρο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά, μέχρι να ροδίσει Ανακατέψτε το πολτό ντομάτας και στη συνέχεια ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και βράζουμε για 2-3 λεπτά.Προεθεστε τις κονσέρβες τομάτας, Jack Daniel's® Hot Pepper Steak Sauce, ρίγανη και κύβο ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μίγμα είναι πλούσιο και συμπυκνωμένη. Προσθέστε τα φασόλια και ψιλοκομμένο κόκκινη πιπέρια και σιγοβράζουμε για άλλη 1 ώρα.
Προσθέστε το φρέσκο κόλιανδρο και τη ζάχαρη και κάθε επιπλέον αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά .Σερβίρετε με ρύζι, τορτίγιες αλεύρι και ξινή κρέμα.