ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 τευχ.17

Γαστρονομική ποικιλία χάρη στο ψήσιμο με κλειστό καπάκι


Το ψήσιμο με κλειστό καπάκι επιτρέπει  στον επίδοξο μάγειρα του υπαίθρου να δοκιμάσει νέες μεθόδους ψησίματος, όπως τη μέθοδο του άμεσου και έμμεσου ψησίματος που αναπτύχθηκε από τη Weber. Χάρη στο κλειστό καπάκι, η θερμότητα κυκλοφορεί ομοιόμορφα στην συσκευή ενώ η μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες μαγειρέματος . Στις ακόλουθες  τρεις μεθόδους ψησίματος της Weber, το κλειστό καπάκι αποτρέπει την ανεπιθύμητη δημιουργία φωτιάς ή καπνού και με αυτόν τον τρόπο εγγυάται ένα πιο ήπιο και υγιεινό μαγείρεμα σε σχέση με τις συμβατικές συσκευές ψησίματος:

Μέθοδος άμεσου ψησίματος (για ψητά <30 λεπτά)

Στη μέθοδο άμεσου ψησίματος, το φαγητό που ψήνεται τοποθετείται απευθείας επάνω από την πηγή θερμότητας. Χάρη στο κλειστό καπάκι, η θερμότητα αντανακλάται επιπλέον στο φαγητό, με αποτέλεσμα ο χρόνος μαγειρέματος να μειώνεται και το φαγητό να παραμένει ζουμερό και τρυφερό. Στην άμεση θερμότητα, τα ζεστά κάρβουνα βρίσκονται απευθείας κάτω από το φαγητό που ψήνεται. Στην συσκευή αερίου, ανάβετε απλά όλους τους καυστήρες και τους ρυθμίζετε στην επιθυμητή θερμοκρασία. Η άμεση θερμότητα ενδείκνυται κατά κύριο λόγο για μικρά, τρυφερά κομμάτια, τα οποία μαγειρεύονται γρήγορα – χάμπουργκερ, μπριζόλες, αρνίσια παϊδάκια, στήθος κοτόπουλου, φιλέτο ψαριού, θαλασσινά και κομμένα λαχανικά. Η επιφάνεια καψαλίζεται και αναδύει αρώματα, η ζάχαρη καραμελώνει και σχηματίζει κρούστα, ενώ το ψητό μαγειρεύεται εσωτερικά.

 Μέθοδος έμμεσου ψησίματος (για ψητά >30 λεπτά)

Στη μέθοδο έμμεσου ψησίματος, το φαγητό που ψήνεται τοποθετείται μεταξύ των πηγών θερμότητας και μαγειρεύεται ήπια και υγιεινά χάρη στον αναδυόμενο ζεστό αέρα και την αντανακλώμενη θερμότητα του κλειστού καπακιού, όπως και σε ένα φούρνο θερμού αέρα. Στην έμμεση θερμότητα, η φωτιά τοποθετείται μόνο στη μία πλευρά ή εξωτερικά και στις δύο πλευρές της συσκευής κάρβουνου και το φαγητό τοποθετείται επάνω στην περιοχή χωρίς φωτιά. Εάν η συσκευή αερίου διαθέτει μόνο δύο καυστήρες, έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό, θα πρέπει να απενεργοποιηθεί ο μεσαίος εσωτερικός καυστήρας. Οι καυστήρες που παραμένουν ενεργοποιημένοι, μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τις ανάγκες, στην υψηλή, την μεσαία και τη χαμηλή βαθμίδα. Το ψήσιμο με έμμεση θερμότητα προϋποθέτει ότι το φαγητό τοποθετείται επάνω σε έναν μη ενεργοποιημένο καυστήρα και το καπάκι είναι κλειστό. Η έμμεση θερμότητα είναι κατάλληλη περισσότερο για μεγαλύτερα, πιο χοντρά κομμάτια κρέατος ή κομμάτια με κόκαλα, λιγότερο τρυφερά, τα οποία πρέπει να μαγειρευτούν αργά, όπως ψητά, ολόκληρα κοτόπουλα, χήνα, πίτσα ή γουρουνόπουλο.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ