ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Χοιρινό πρασοσέλινο

Υλικά για 4 άτομα

1kg χοιρινό μπούτι και λαιμό (κομμένο σε μερίδες)

4 πράσα (κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)

2 σελινόριζες (καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)

1 ματσάκι σέλινο (ψιλοκομμένο)

1 μεγάλο κρεμμύδι (χοντροκομμένο)

500γρ. σέσκουλα (χωρίς το κοτσάνι)

150γρ. ελαιόλαδο εξτρα παρθένο

100γρ. λευκό κρασί

400γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

1κ.γ ζάχαρη

2 λεμόνια (χυμό & ξύσμα)

2κ.σ άνιθος

2κ.σ μαϊντανός

2κ.σ μαραθόσπορο (σπασμένο)

1 ματσάκι μυρώνια (ψιλοκομμένα)

1 ματσάκι καυκαλήθρες (ψιλοκομμένες)

 

Οδηγίες:

 

Ετοιμάστε το χοιρινό. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το χοιρινό. Σοτάρετε πολύ καλά για 10-15 λεπτά έτσι ώστε να πάρει αρκετό χρώμα εξωτερικά. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, το πράσο, την σελινόριζα, τον μαραθόσπορο και συνεχίστε να σοτάρετε για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν και τα λαχανικά χρώμα. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Αφήστε τα να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.

 Τέλος προσθέστε τα σέσκουλα, το σέλινο, τον άνηθο, τον μαιντανό, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και αφήστε τα για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και αυτά.

  Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέστε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρετε.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ