ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Πανσέτα με πορτοκάλι

 

 Υλικά

2,5 κιλά πανσέτα ολόκληρη χωρίς κόκκαλο

2 πορτοκάλια σε φέτες

1 μήλο σε κυβάκια 0.5 εκ

δενδρολίβανο

φασκόμηλο

μαραθόσπορο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185 βαθμούς.

Ανοίγουμε την πανσέτα στην μέση  ή  ζητάμε από το χασάπη μας να το κάνει.

Απλώνουμε στην μια πλευρά τις φέτες πορτοκάλι, τα μήλα, ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και φασκόμηλο και το μαραθόσπορο που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο.

Τυλίγουμε, δένουμε με σπάγκο, Βάζουμε το κρέας πάνω σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα (αλουμινόχαρτο, από πάνω λαδόκολλα και πάνω το κρέας και τα κλείνουμε πολύ καλά σαν καραμέλα).

Ψήνουμε για 2,5 ώρες. Το κρέας δεν το βάζουμε σε ταψί αλλά απευθείας πάνω σε σχάρα.

Κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα ταψάκι για να μαζεύονται τα λίπη.

Μετά τις 2,5 ώρες αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα μέχρι που να γίνει τραγανή η πέτσα.

 

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ