ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

 

Για το ζυμάρι :
1 κιλό αλεύρι ,
νερό χλιαρό,
λίγο λεμόνι,
αλάτι

Για τη γέμιση:
3/4 πάνω κάτω κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανακατεμένο,
4 μεγάλα κρεμμύδια,
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό,
ένα κύβο λαχανικών
και λίγα πράσα ψιλοκομμένα αν έχετε.

Κάνω το ζυμάρι , το αφήνω να ξεκουραστεί, το πλάθω σε μπαλίτσες μικρές που τις ανοίγω μικρά φυλλαράκια όσο ένα πιάτο. Τα βάζω ανά 4 βουτυρώνοντας ενδιάμεσα με φρέσκο βούτυρο. Βάζω τα δυο πιάτα στο ψυγείο για 30΄να ξεκουραστούν και φτιάχνω την γέμιση.

Τα τσιγαρίζω όλα τα υλικά μαζί , βάζω και λίγο νεράκι για να γίνει η γέμιση μαλακιά και την αφήνω να κρυώσει.

Ανοίγω τα δυο φύλλα ένα κάτω , γέμιση και ένα πάνω. Βάζω γέμιση και στην άκρη του φύλλου που γυρίζω για να γίνει εκείνο το χοντρό στο πλάι.
Την ψήνω στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας και άλλο ένα τέταρτο στους 180 β.
Κοιτώ να ροδίσει , σβήνω το φούρνο και την αφήνω μέσα για μισή και περισσότερο ώρα.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ