ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Μοσχαράκι με κυδώνια

 

Υλικά για 6 μερίδες

1 ¾  κιλό κρέας μοσχαρίσιο από ποντίκι (εγώ το προτιμώ) ή σπάλα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

4-5 κυδώνια (2 κιλά περίπου) κομμένα σε 8 φέτες (αφαιρέστε τους σπόρους αλλά όχι τη φλούδα, αλλιώς μπορεί να διαλυθούν στο μαγείρεμα)

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι άσπρο κρασί

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες κομμένες σε μικρά κομμάτια

4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή

1 ξυλάκι κανέλας

¾ του φλιτζανιού λάδι καλό

1 ½ φλιτζάνι ζεστό ζωμό κρέατος

Αλατοπίπερο

Εκτελεση

Φέρνουμε τα κομμάτια κρέατος σε θερμοκρασία δωματίου, τα ξεπλένουμε καλά, αφού τα καθαρίσουμε από λίπη και πέτσες, και τα στεγνώνουμε σχολαστικά. 

Πασπαλίζουμε τις φέτες κυδωνιού με τη ζάχαρη και τις τσιγαρίζουμε στο λάδι σε ρηχή κατσαρόλα γυρίζοντάς τις με τσιμπίδα ώσπου να ροδίσουν και να καραμελώσουν απ όλες τις μεριές (7-8 λεπτά). Τις βγάζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Τσιγαρίζουμε το κρέας απ' όλες τις μεριές. Το βγάζουμε απ την κατσαρόλα και, στο ίδιο λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε πάλι το κρέας μαζί με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη φωτιά και όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει το σβήνουμε με το κρασί, ξεκολλώντας με ξύλινη κουτάλα τα καραμελωμένα κομματάκια απ το πάτο. Όταν το περισσότερο κρασί έχει εξατμιστεί, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον ζωμό και την κανέλα και φέρνουμε σε πλήρη βράση.

Προσθέτουμε αλάτι και μερικές αλεσιές πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία ώρα, γυρίζοντας δύο φορές. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τοποθετούμε τις φέτες κυδώνι ανάμεσα στα κομμάτια από κρέας. Φέρνουμε πάλι σε βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε για άλλη μια ώρα, πάλι γυρίζοντας (μόνο το κρέας) δύο φορές.

 

Αν τα υγρά είναι πολλά και αραιά στο τέλος (δεν πρέπει κανονικά αλλά τυχαίνει), βγάζουμε το κρέας και το κυδώνι και ανεβάζουμε τη φωτιά ώσπου να χυλώσουν. Σερβίρουμε με πατάτες (και τηγανητές ταιριάζουν πολύ) και πράσινη σαλάτα.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ