ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Μοσχάρι στην γάστρα με λαχανικά και μπύρα

 

Τι χρειαζόμαστε:

·         1,5 κιλό μοσχάρι χτένι κομμένο μερίδες

·         ελαιόλαδο

·         2 μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα

·         2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

·         2 πιπεριές ροδέλες

·         2-3 ντομάτες χοντροκομμένες (χωρις φλούδα)

·         3 καρότα χοντρές ροδέλες

·         1 κουτάκι μπύρα 330 ml

·         2 κσ πελτέ ντομάτας

·         λίγο θυμάρι

·         λίγη ζαχαρίτσα

·         αλάτι πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

1.      Tο φαγητό το έφτιαξα σε γάστρα που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας (μεταλική), όποιος δεν εχει θα ξεκινήσει το φαγητό σε τηγάνι και θα το τελειώσει στην γάστρα.

2.      Βάζουμε την γάστρα στο μάτι με το λάδι και σωτάρουμε καλά το κρέας να θωρακιστεί.

3.      Το βγάζουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε.

4.      Ρίχνω στο λάδι τα κρεμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα να σωταριστούν και αυτά.

5.      Σβήνω με την μπύρα.

6.      Μόλις πάρει μια βράση προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.

7.      Τελευταίο βάζω το κρέας μαζί με ότι ζουμία έχει βγάλει στην πιατέλα.

8.      Σκεπάζω την γάστρα και μεταφέρω στο φούρνο που έχω προθερμάνει.

9.      Ψηνουμε σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 2 - 2 1/2 ώρες στους 180° c.

Οποιος δεν εχει γάστρα, το αναφέρω και παραπάνω κανει την διαδικασία του σωταρίσματος σε τηγάνι και μετα μεταφέρει το φαγητό στην γάστρα και τέλος στο φούρνο.
Για αυτό το φαγητό χρησιμοποιούμε το χτένι γιατί είναι το μαλακότερο κομμάτι του μοσχαριού και κάνει για φούρνο αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε και με σπάλα, επίσης.
Του ταιριάζει πολύ ο πουρές. Μπορείτε όμως να το σερβίρετε και με τηγανιτές πατάτες η ρύζι.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ