ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Σπετζοφάι

Υλικά (για 4 άτομα)


4 πιπεριές (πράσινες & κόκκινες) καθαρισμένες & κομμένες σε λωρίδες 2 εκ.
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
1 κουτί ντομάτα ή 2 μεγάλες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
½ κιλό πικάντικο λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια πάχους 2 εκ.
καυτερή πιπεριά (προαιρετικά, φρέσκια σε ροδελίτσες)
¾ φλυτζ. κόκκινο κρασί
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. μπούκοβο  ή 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)
½ κ.γ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτελεση

Βάζετε τα λουκάνικα  σε καυτό τηγάνι χωρίς λάδι και τα σοτάρετε 1,5-2 λεπτά από κάθε πλευρά, να ροδίσουν και να βγάλουν (ανάλογα και με τα λουκάνικα) μέρος του λίπους.

Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας, πετάτε ό,τι έβγαλαν και σκουπίζετε το σκεύος με χαρτί.

Τα λουκάνικα  δεν χρειάζεται ούτε να παραψηθούν και να στεγνώσουν εσωτερικά ούτε και να “αρπάξουν”
Ζεσταίνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετετε (μέτρια φωτιά) πρώτα το κρεμμύδι (αν το χρησιμοποιήσετε) για 1-2 λεπτά και μετά τις πιπεριές για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.

 Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί για άλλα 4-5 λεπτά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα λουκάνικα. Μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με το καπάκι για 10 λεπτά, προσθέτετε τα λουκάνικα και δοκιμάζετε – διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι, αν χρειάζεται. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 13-15 λεπτά.
Τοποθετείτε το σπετζοφάι σε ζεστά πιάτα ή σε πιατέλα και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ