ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Ψητές φτερούγες κοτόπουλο με ντιπ γιαούρτι με μυρωδικά

Υλικα

2 κιλά φτερούγες κοτόπουλο

 

Για τη μαρινάδα

 

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ. σ. μουστάρδα

50 ml σάλτσα σόγιας

50 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

2 κ.γ. ρίγανη

2κ.γ. δυόσμο

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το ντιπ

 

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

50 ml ελαιόλαδο

1 σκόρδο πολτοποιημένο

3 κ.σ. κάπαρη

3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο

3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

 

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνουμε τις φτερούγες από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα από την μαρινάδα.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τις φτερούγες με την μαρινάδα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν γιατί το γιαούρτι αρπάζει εύκολα.

 

Για το ντιπ ψιλοκόβουμε το θυμάρι, την ρίγανη, τον δυόσμο και πολτοποιούμε το σκόρδο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη.

 

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα βουτώντας τις φτερούγες στο γιαούρτι και συνοδεύουμε με ψητές πατάτες φούρνου.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ