ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρέμ

Υλικά

4 φιλετά από στήθος κοτόπουλου

250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½  ποτήρι του νερού  λευκό ξηρό κρασί

1 Knorr  σπιτικό ζωμό κότας

1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Λίγο φρέσκο θυμάρι

Λίγο αλεύρι

4-5 κουτ. σούπας βούτυρο

Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με 3-4 κουταλιές από το  βούτυρο .

 Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, και ρίχνουμε τον Knorr σπιτικό ζωμό κότας  και ανακατεύουμε  έως ότου διαλυθεί  και να εξατμιστεί το αλκοόλ , κατόπιν συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο χρειαστεί  για να μισό καλύψει τα φιλέτα από το κοτόπουλο.

Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25-  30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.

 Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.

Τα ρίχνουμε στο σκεύος όπου μαγειρεύεται το κοτόπουλο μαζί με το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος.

 Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα τους.

 Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών ζεστό σε πιάτα και εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ