ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Κοτόπουλο στήθος με προσούτο και φασκόμηλο

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου

2  φυλλαράκια φασκόμηλου

4-6 φέτες προσούτο

λάδι

λίγο αλάτι-  πιπέρι

1/2 ποτηράκι κρασί, κρασί άσπρο

τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε στο πάγκο σας πάνω σε μια μεμβράνη. Γυρίζετε τη μεμβράνη να καλύψει το κοτόπουλό σας και με ένα τηγάνι το χτυπάτε για να απλώσει.

Το αλατοπιπερώνετε [προσοχή στο αλάτι λόγω του προσούτο και της παρμεζάνας ] προσθέτετε από πάνω ένα φυλλαράκι φασκόμηλου και το πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Παίρνετε τις 2 [ή 3 προαιρετικά] φέτες προσούτου και τυλίγετε το στήθος γύρω γύρω να καλυφθεί καλά.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, βάζετε το κοτόπουλο, το αφήνετε να ψηθεί 3΄ περίπου από τη μια πλευρά και το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 3΄.

Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε για λίγο να ψηθεί και στο κέντρο. Προσοχή μη ψηθεί πολύ, στεγνώσει και χάσει τους χυμούς του.

Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμένο πιπέρι και το σερβίρετε ζεστό. Το συνοδεύετε με σαλάτα ή ρύζι πιλάφι ή με πουρέ.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ