ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Tράγος με φασολάκια

1 και 1/2κιλό τράγο σε μεγάλες μερίδες(καταπροτίμηση χεράκι)

1.200του κιλούφασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα

500 γρμ.τριμμένη ντομάτα (ώριμη)

2 κουτ. σούπας πελτέ

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

αλάτι          

πιπέρι

 

 

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε με πολύ προσοχή το κρέας μας.

Στη χύτρα προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό (από το βραστήρα) προσθέτουμε το κρέας, ξαφρίζουμε μια φορά και το βράζουμε για 30 λεπτά.

Το στραγγίζουμε καλά.

Στη καθαρή χύτρα πάλι, προσθέτουμε το λαδάκι και το κρεμμύδι και σωτάρουμε ελαφρά τον τράγο.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο και ένα ποτήρι του κρασιού ζεστό νερό (η φρέσκια ντομάτα θα βγάλει υγρά).

Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 30 λεπτά.

Όταν πέσει η βαλβίδα, ανοίγουμε κι ελέγχουμε αν έβρασε το κρέας μας, τότε προσθέτουμε τα φασολάκια και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Βράζουμε ακόμη για 10 λεπτά.'

Αν δούμε ότι έχει πολύ σάλτσα, κάνουμε ένα βρασμό μ'ανοιχτό το καπάκι να πιει τα πολλά υγρά και να χυλώσει.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Σερβίρουμε γενναιόδωρες μερίδες, με φρεσκοψημένο ψωμάκι, φέτα και κόκκινο κρασί. Καλή σας όρεξη!

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εννοείται ότι δεν πετάμε τον ζωμό που έβρασε ο τράγος! Κάνουμε ωραιότατη σούπα ή τον βάζουμε σε μερίδες στην κατάψυξη και τον χρησιμοποιούμε όταν χρειαζόμαστε ζωμό.

 

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ