ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΝΦΙ

Υλικά για 4 άτομα:


1 κουνέλι ολόκληρο
1 κιλό σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κιλό ξερά στρογγυλά κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
12 ντοματίνια
άνηθος
δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
ζωμός κοτόπουλου
θυμάρι
λίγη ζάχαρη
1 λεμόνι
μαιντανός
ξύδι
σκόρδο
φασκόμηλο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες. Για 4 μερίδες χρειάζεται ένα κουνέλι που να είναι περίπου 1-1,2 κιλά.
Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Προσθέτουμε σε φέτες το ξερό κρεμμύδι και το λεμόνι, σκόρδο, θυμάρι, φασκόμηλο, μαϊντανό και λίγο ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 160˚C για μια ώρα.

Στο τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι σε ελαιόλαδο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τον άνηθο.
Επίσης σε ελαιόλαδο χρωματίζουμε τα κρεμμυδάκια προσθέτοντας τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και θυμάρι. Σβήνουμε με το ξύδι. Έπειτα προσθέτουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να βράσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Με τα υγρά από το κουνελάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα (να γλασάρει σε μέτρια φωτιά) και στη συνέχεια σουρώνουμε.

Στήνουμε το πιάτο μας κατά την προτίμηση μας. Βάζουμε στο κάτω μέρος του πιάτου το σπανάκι και γύρω γύρω τοποθετούμε διαδοχικά τα κρεμμυδάκια με τα ντοματίνια. Πάνω στο σπανάκι βάζουμε το κουνέλι και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας. Διακοσμούμε με μια φέτα από λεμόνι, ένα κλωναράκι μαϊντανό και δενδρολίβανο.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ