ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά για 4 άτομα


    1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
    200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
    1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο
    2 μικρά κοτόπουλα σε μερίδες (περίπου 2 κιλά)
    2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
    2 σκελίδες σκόρδο
    2 μικρές κονσέρβες ντοματάκια (200 γρ.) τριμμένα
    2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
    1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό
    1 κουτί καλαμπόκι γλυκό (περίπου 250γρ.)
    1 κουτί red kidney beans (κόκκινα φασόλια)
    1 καυτερή πιπεριά
    1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
    1 γιαούρτι στραγγιστό
    Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

1.Βάλε το βούτυρο, μαζί με την μισή ποσότητα ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σόταρε τα κομμάτια κοτόπουλου

2.Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν

3.Στη συνέχεια σβήσε το κοτόπουλο με το κρασί και άφησε το να χάσει το αλκοόλ του

4.Συνέχισε το ψήσιμο προσθέτοντας τα ντοματάκια, τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, την καυτερή πιπεριά ολόκληρη και άφησε να σιγοβράσουν

5.Αλατοπιπέρωσε και συνέχισε το βράσιμο να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας

6.Κατέβασε το φαγητό από τη φωτιά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε να πάει σε όλη τη σάλτσα

7.Σόταρε σε αντικολλητικό σκεύος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την πράσινη πιπεριά, το καλαμπόκι και τα φασόλια για περίπου 10 λεπτά

8.Σέρβιρε το κοτόπουλο με την κόκκινη σάλτσα και τη σος φασολιού και καλαμποκιού. Μπορείς να το συνοδεύσεις και με λευκό ρύζι.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ