ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

  Υλικά:


2 κρόκοι αυγών (φρέσκων)

1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μουστάρδα σκόνη

 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη

 1κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι

 2 κουταλάκια γλυκού κοφτά ξύδι λευκό

 ελάχιστο πιπέρι (λευκό)

 320 γραμμάρια  λάδι εκλεκτής ποιότητος

 χυμός ενός ζουμερού λεμονιού.


Τρόπος παρασκευής:

Βάζετε σε ένα βαθύ γυάλινο ή πήλινο ή πορσελάνινο μπολ τη μουστάρδα, ζάχαρη, πιπέρι και αλάτι και το ανακατεύετε. Προσθέτετε το ξύδι και τους κρόκους και ανακατεύετε να ενωθούν καλά. Αρχίζετε να προσθέτετε το λάδι, στη αρχή κατά σταγόνες και ανακατεύετε διαρκώς προς μίαν κατεύθυνση. Όταν η μαγιονέζα αρχίζει να πήζει, την αραιώνετε με λίγο λεμόνι και εξακολουθείτε να δουλεύετε, προσθέτοντας εναλλάξ λάδι και λεμόνι, μέχρι ότου τελειώσουν. Η μαγιονέζα αυτή γίνετε θαυμάσια, αρκεί να προσέξετε στην προσθήκη του λαδιού. Μπορείτε να δουλέψετε με σύρμα των αυγών, αλλά επειδή το μείγμα μπαίνει μέσα στα σύρματα και πρέπει συνεχώς να το ξεκολλάτε, καλύτερα  είναι να την δουλεύετε με βαρύ ασημένιο πιρούνι.

Πως διορθώνετε: Αν κόψει, διορθώνετε κατά δύο τρόπους:

1)      Σε άλλο μπολ, ετοιμάζετε μια νέα δόση αυγού, μουστάρδας, αλατιού, ξυδιού κλπ. Και αφού αρχίσει να πήζει η μαγιονέζα, προσθέτετε λίγο-λίγο το κομμένο μείγμα.

2)      Ρίχνετε σε άλλο μπολ 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτετε εκεί το κομμένο μείγμα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς.  


    ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΕΥΚΟΛΗ (ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ)

 Υλικά:

2 κρόκοι αυγών

- 1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι νερό

7 κουταλιές corn-flour

2 κουταλάκια μουστάρδα

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

2 κουταλάκια ξύδι

1/3 φλιτζανιού τσαγιού λάδι

2-3 κουταλιές χυμός λεμονιού.


 Τρόπος παρασκευής:

Βάζετε το γάλα και το μισό νερό σε κατσαρολίτσα να κάψει. Στο υπόλοιπο νερό διαλύετε πολύ καλά το κορν-φλαουρ και το προσθέτετε σιγά σιγά στο γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς να πήξη και να γίνει μια κρέμα πολύ λεία. Την αδειάζετε σε μπολ ή κεσέ ή βαθειά σουπιερίτσα και την αφήνετε να μισοκρυώση. Ανακατεύετε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε με πιρούνι να ενωθούν καλά. Ρίπτετε λίγο- λίγο το μείγμα στη κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Τέλος, προσθέτετε εναλλάξ το λάδι (μια –μια κουταλιά) και το λεμόνι και αφού ανακατέψετε τη μαγιονέζα πολύ καλά, την αφήνετε να κρυώσει, τοποθετείτε στο ψυγείο και χρησιμοποιείτε όπου θέλετε.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ