ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

Υλικά:

για 8-10 άτομα:

Φύλλο μπακλαβά 320 gr
Αρνί μπούτι 960 – 1280 gr
Κεφαλοτύρι τριμμένο 160 gr
1 φλιτζάνι φυτίνη
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι δυόσμο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

 Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πλένουμε σε τρυπητό. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό, τρίβουμε το δυόσμο και το βάζουμε σε ένα πιατελάκι. Βράζουμε τα δυο αυγά και αφού μισοκρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε λεπτά στρογγυλά φετάκια. Κόβουμε το ψαχνό κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζουμε με το ⅓ του βουτύρου και το κρεμμύδι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτουμε την ντομάτα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι , πιπέρι, σκόρδο, μαϊντανό και δυόσμο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 30 λεπτά της ώρας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα δύο αυγά ελαφρά χτυπημένα με πιρούνι. Τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 9 φύλλα, αλείφοντας ανά δύο με λειωμένη φυτίνη, ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνουμε τα φετάκια των αυγών, διπλώνουμε προς τα μέσα τα εξέχοντα φύλλα, τα βουτυρώνουμε βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα, τα χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι σε μπακλαβωτά τεμάχια και ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο για μια ώρα. Αφού βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε μισή ώρα, την κόβουμε και την σερβίρουμε.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ