ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά:


Για 6 άτομα:

1 κιλό και 280 γραμμ. κρέας αρνί ή μοσχάρι

640 γραμμ. κρεμμύδια ξηρά

192 γραμμ. βούτυρο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιδανός

1 κουταλιά πάστα ντομάτα ή 480 γραμμ. ώριμες ντομάτες

1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό

αλάτι,

πιπέρι.


Τρόπος παρασκευής:

   Το φαγητό αυτό είναι ανατολικό και γίνετε εξίσου καλό με αρνίσιο κρέας, όσο και με μοσχαρίσιο. Κόβουμε το κρέας σε τεμάχια μεγέθους αυγού, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε λίγα λίγα τεμάχια κρέατος να τηγανίζονται καλά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και αφού τηγανισθούν όλα ρίχνουμε στο λάδι του τηγανιού τα κρεμμύδια καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα, σε λεπτές φέτες, να μαραθούν και αυτά λίγο (όχι να καβουρδιστούν). Τα βάζουμε και αυτά στη κατσαρόλα με το κρέας. Ρίχνουμε και το βούτυρο και όταν αρχίζουν να τσιτσιρίζουν στη φωτιά, προσθέτουμε το κρασί, μετά την πάστα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό ή τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό αλάτι, πιπέρι, τον μαιδανό, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράση το φαγητό και να  μείνει μόνο με το βούτυρο του (τα κρεμμύδια σχεδόν λιώνουν και μένει μία πολύ νόστιμη πηκτή σάλτσα). Σερβίρετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές, πουρέ πατάτες, κροκέτες πατάτας, κροκέτες σπανάκι, σουφλέ μελιτζάνες κλπ.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ