ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΑΡΝΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά:


Για 6 άτομα:

1 κιλό και 280 γραμμ. αρνί

6-8αγκινάρες

5 κουταλιές κοφτές βούτυρο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 αυγά

2 λεμόνια

αλάτι,

πιπέρι,

ανάλογο νερό.


Τρόπος παρασκευής:

Κόβετε το κρέας σε μικρά τεμάχια, το πλένετε και το στραγγίζετε καλά. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και ρίχνετε το κρέας να καβουρδιστεί καλά. Προς το τέλος του καρβουδίσματος ρίχνετε και τα κρεμμυδάκια να μαραθούν, αλλά όχι να καβουρδιστούν και να κιτρινίσουν. Προσθέτετε 1-2 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να βράζει  σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε σχεδόν τελείως τα φύλα τους. Τις τρίβετε καλά με λεμόνι και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό, όπου έχετε προσθέσει και τον χυμό μισού λεμονιού. Όταν μισό βράσει το κρέας, ξεπλένετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τον χυμό μισού λεμονιού λίγο αλατοπίπερο ακόμη και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με ελάχιστο ζουμί (3/4 του φλιτζανιού). Τότε, το κατεβάζετε από τη φωτιά και χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα με πιρούνι. Τους ρίχνετε το χυμό μισού ή ενός  λεμονιού, και συνέχεια το ζουμί του φαγητού και περιλούετε το κρέας με τις αγκινάρες. Ανακινείτε την κατσαρόλα επάνω από πολύ σιγανή  φωτιά να δέσει η σάλτσα (προσοχή, μην κόψουν τα ασπράδια) και σερβίρετε.
 

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ