ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

ΑΡΝΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά:


Για 6-8 άτομα:

1 κιλό και 920 γραμμ. αρνί μπούτι

2-3 κρεμμύδια ξηρά

1-2 καρότα μεγάλα

1 κλωνάρι σέλινο

2-3 κλωνάρια άνηθο

½ φλιτζάνι βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

 2 αυγά

1-2 λεμόνια

3 κουταλιές αλεύρι

ανάλογο νερό.


Τρόπος παρασκευής:

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια τεμάχια, το πλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι χοντρό να πάρει τη βράσει. Το στραγγίζουμε, χύνουμε αυτό το νερό και βάζουμε το κρέας πάλι στη κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, ξύνουμε τα καρότα, καθαρίζουμε το σέλινο και τον άνηθο, τα πλένουμε όλα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνουμε στο κρέας, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό ακόμη, και λίγο αλάτι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν υπολογίζοντας νε μείνει ζουμί περίπου 2-3 φλιτζάνια. Κατεβάζουμε τότε από τη φωτιά, στραγγίζουμε το ζουμί, το μετράμε να είναι 3 φλιτζάνια περίπου και το διατηρούμε ζεστό. Στύβουμε τα  λεμόνια. Σε άλλη κατσαρόλα καθαρή βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το ξύλινο κουτάλι ώσπου να διαλυθεί και μετά το ζουμί ζεστό. Ανακατεύουμε διαρκώς να πήξη η σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την βγάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο τους 2 κρόκους με 1 κουταλιά νερό, τους ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε λίγο λίγο από το μείγμα μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας την διαρκώς. Με αυτή τη σάλτσα περιλούομε το κρέας και ανακινούμε την κατσαρόλα ν’ ανακατευθούν καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ