ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Αρνί με ψητές μελιτζάνες πιπεριές και δυόσμο με κους κους

Υλικά για 4 άτομα


4 μεγάλες μπριζόλες αρνιου

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι

Μαύρο  πιπέρι

1 μπουκάλι  Smooth Original Jack Daniel’s Barbecue Sauce

 ½ κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας

 δαμάσκηνα 100g

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

110g κουσκούς

βραστό νερό, για να καλύψει το κους κους

φρέσκο  ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 χυμό λεμονιού καιξύσμα

Ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 Μελιτζάνες

2 Πιπεριές

Προετοιμασία:

φούρνο προθέρμασμενο στους  170 C

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι σωταρουμε  τις μπριζόλες αρνιών για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσυρουμε σε ενα πιατο.

Σωταρουμε  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, και το πολτό ντομάτας σε μέτρια φωτιά. Προσθετουμε το αρνι τα δαμάσκηνα, το κόκκινο κρασί και τη Barbecue Sauce Jack Daniel και μαγειρεύουμε για περίπου 1,5 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν.

20 λεπτά πριν από το σερβίρισμα, κοβουμε κύβους τη  μελιτζάνα και τις πιπέριες  και ψήνουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίξτε το βραστό νερό πάνω από το κουσκούς, σκεπάστε και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Ανακατέψτε με τις μελιτζάνες  και  τις πιπεριες , ψιλοκομμένο δυόσμο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα

Αφαιρέστε την μπριζόλα αρνί από τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πυκνώσει. Όταν πήξει, σερβιρουμε  το αρνί με το κους κους και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Εκτύπωση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Delivery :   2761032194  &  6972001175
email:info@loukanikofiliatron.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ